Hypotheken

Huis kopen

Ben je van plan een huis te kopen? Leuk! Het zoeken naar jouw droomplek, het bezichtigen van woningen, het onderhandelen en uiteindelijk de overdracht. Het zijn spannende tijden waarbij er veel op je afkomt. Want zeg eens eerlijk, heb jij enig idee wat er allemaal geregeld moet worden voordat je lekker kunt genieten van je eigen plekje? Wat kun je maximaal lenen? En hoe zorg je ervoor dat je maandlasten betaalbaar zijn en blijven zodat je geld overhoudt om leuke dingen te doen? Wij kunnen jou helpen met het vinden van de hypotheekvorm die het beste past bij jouw leef- en woonsituatie, én bij jouw toekomstplannen.  Wij nemen jouw zorgen weg zodat jij je kunt focussen op leukere dingen, zoals het inrichten van je huis en het kopen van het interieur.

De juiste hypotheek voor jou

Er zijn genoeg situaties te bedenken waarbij je gebaat bent bij goed en betrouwbaar advies over je hypotheek. Denk aan het kopen van je eerste huis, samenwonen, verbouwen/verduurzamen, verhuizen, je hypotheek verhogen of bijvoorbeeld wanneer je extra wil aflossen. Door onze jarenlange ervaring weten wij wat er speelt in de (huizen)markt. Hoe het spel van vraag en aanbod werkt, wat de actuele rentes zijn, welke documenten er nodig zijn en welke eisen een bank  of hypotheekverstrekker stelt. Want het proces van een hypotheekaanvraag is best ingewikkeld. Bovendien sluit je een hypotheek voor een langere periode af dus dan wil je zeker weten dat het goed zit. Een groot deel van je inkomen gaat tenslotte op aan maandelijkse woonlasten en die wil je natuurlijk zo laag mogelijk houden. Ook wanneer het even niet zo lekker gaat, denk aan ontslag, arbeidsongeschiktheid, scheiden of overlijden. Wij helpen jou bij het adviseren, het vinden én het regelen van dé hypotheekvorm die ervoor zorgt dat je toch in je huis kunt blijven wonen.

Het gaat niet alleen om je huis maar ook om jouw financiële rust en zekerheid, nu en in de toekomst

Maak vrijblijvend een afspraak of kom langs op ons kantoor in Hoogkarspel.

Waarom moet je een hypotheek afsluiten?

Simpelweg omdat je niet voldoende eigen geld hebt om een woning te kopen. Tenminste, de meesten van ons hebben geen tonnen op de bankrekening staan laughing. Je leent dus geld bij een hypotheekverstrekker om het kopen van een woning te kunnen betalen. En gedurende 20 of 30 jaar betaal je in maandelijkse termijnen je hypotheekschuld terug.

Huis verbouwen

Wil jij je huidige woonplezier vergroten door bijvoorbeeld een serre te plaatsen, een stuk aan te bouwen of de badkamer te verplaatsen? Wat je verbouwplannen ook zijn, daar is altijd geld voor nodig. Wat zijn dan je mogelijkheden? Als je geen geld  hebt gespaard dan kun je denken aan het verhogen van je hypotheek. Maar je kunt ook een tweede verbouwingshypotheek afsluiten of juist kiezen voor een bouwdepot. Welke optie past het beste bij jou? Wij adviseren jou graag.

Huis verduurzamen

Het plaatsen van zonnepanelen, het isoleren van je huis of het gebruiken van duurzame bouwmaterialen. Er zijn meerdere manieren om je huis te verduurzamen, maar wat betekent dat voor je  hypotheek? Het is mogelijk om energiebesparende maatregelen te financieren met je hypotheek. Er zijn ook hypotheekverstrekkers die korting geven op de hypotheekrente als je een energiezuinig huis hebt. En je huis kan ook meer waard worden. We leggen je graag uit wat je opties zijn.

Hypotheek oversluiten

s de actuele hypotheekrente lager dan de rente die je nu betaalt? Dan kan het voordelig zijn om je hypotheek over te sluiten. Meer weten? We vertellen je er graag meer over.

Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen (starters)

De Tweede Kamer heeft een wetsvoorstel aangenomen om nieuwbouwwoningen betaalbaar te maken voor starters met een inkomen tussen de 40.000 en 65.000 euro per jaar. De verwachting is dat starters met een middeninkomen aanspraak mogen doen op het Nationaal Koopfonds. Maar dan moet je wel aan enkele regels en voorwaarden voldoen. Ben jij een starter op de woningmarkt en wil je weten of dit gunstig is voor jou? Vraag het ons!

Ander huis kopen

Ben je in het bezit van een koopwoning en heb je plannen om te verhuizen? Dan krijg je met meer zaken te maken dan toen je je eerste woning kocht. Want ga je eerst een ander huis kopen of juist eerst je eigen huis verkopen? Heb je een overwaarde of een restschuld?  En wat betekent dat dan voor je hypotheek?